Komposition

Se den komplette værkliste
Se hvilke CD'er, der forhandles
Bestil en komposition


Chaque raison, udsnit De første tilløb
De første tilløb var slet ikke forsøg på at skrive egentlig musik. Det var lyde til meditation, som opstod i samarbejde med Jes Bertelsen, der leder Vækstcenteret i Nørre Snede. Lyt til et udsnit af den allerførste, Chaque raison fra 1980.
 


Turkis, udsnit
Solostykker
I de kommende år blev der bl.a. skrevet solostykker, som dette stykke for solofløjte, Turkis fra 1984, spillet af Thomas Jensen.
 

Vølvens spådom fra Taovisioner Elektronmusik
Et stort værk fra 1989 er den elektroniske Taovisioner, en times musik til Richard Mortensens malerier på Kunstmuseet Trapholt (med støtte fra Statens Kunstfond). Musikken spillede på museet i åbningstiden 10 år i træk.


En stille sats fra Thing Wa
Instrumentalt og elektronisk
Thing Wa , 1995-96 er både for instrumenter og elektronik. Del I er for obo, fagot og orgel, del II for blokfløjte, altfløjte, guitar og elektronik. Thing Wa er tibetansk og betyder bedekrans. Jeg fik en sådan som gave af T. D. Lakha Lama. Bedekransen satte mig i en stemning, hvor noget musik ubesværet kom frem...
Findes på CD her.
 


Begyndelsen af Lakhas sang.
Sang, slagtøj og interaktiv computer.
Lahkas sang fra 2002-03 er for sopran, slagtøj og interaktiv computer. Teksten er dels et digt af Ib Michael, dels en hymne, som man hører sunget af den tibetanske Lama Lakha.
Ib Michaels digt  er visioner og billeder fra det fantastiske Tibet: Lysbroer, solvindens rum, lysår, lys uden hastighed, overtonernes kor, Himalaya, ...
Tidsdimensionen er en anden, også i musikken.
Optagelsen er med Gahrn Ensemblet
 


2. sats af Sàlasvàggi.
Slagtøj solo
Sàlasvàggi fra 2006 er for slagtøj solo og knytter sig til et fjeld i Nordnorge med samiske undertoner.  2. sats er ganske vild og rytmisk, her spillet af Christian Martinez.
 

 
Udsnit af Himmelrum.
Lyd og billeder
Himmelrum fra 2008 er 55 minutters billedserie, der akkompagneres af en meget rolig musik. Billederne er udelukkende skyformationer og klare himle.