Lyt til musikken

Se den komplette værkliste
Musik til salg
Se nodearkivet
Bestil en komposition


Chaque raison, udsnit De første tilløb
De første tilløb var slet ikke forsøg på at skrive egentlig musik. Det var lyde til meditation, som opstod i samarbejde med Jes Bertelsen, der leder Vækstcenteret i Nørre Snede. Lyt til et udsnit af den allerførste, Chaque raison fra 1980.
 


Turkis
Solostykker
I de kommende år blev der bl.a. skrevet solostykker, som dette stykke for solofløjte, Turkis fra 1984, spillet af Thomas Jensen.
 

Vølvens spådom fra Taovisioner Elektronmusik
Et stort værk fra 1989 er den elektroniske Taovisioner, en times musik til Richard Mortensens malerier på Kunstmuseet Trapholt (med støtte fra Statens Kunstfond). Musikken spillede på museet i åbningstiden 10 år i træk.


En stille sats fra Thing Wa
Instrumentalt og elektronisk
Thing Wa , 1995-96 er både for instrumenter og elektronik. Del I er for obo, fagot og orgel, del II for blokfløjte, altfløjte, guitar og elektronik. Thing Wa er tibetansk og betyder bedekrans. Jeg fik en sådan som gave af T. D. Lakha Lama. Bedekransen satte mig i en stemning, hvor noget musik ubesværet kom frem...
Findes på CD her.
 


Klaversatsen Mols
Et bølgeslag bliver til klavermusik
Mols, 2001, er baseret på optagelsen af et bølgeslag mod den smukke kyst. Lyden er analyseret ned i de mindste detaljer, og dette er udformet til klaversats.
 


Lakhas sang
Sang, slagtøj og interaktiv computer.
Lahkas sang fra 2002-03 er for sopran, slagtøj og interaktiv computer. Teksten er dels et digt af Ib Michael, dels en hymne, som man hører sunget af den tibetanske Lama Lakha.
Ib Michaels digt  er visioner og billeder fra det fantastiske Tibet: Lysbroer, solvindens rum, lysår, lys uden hastighed, overtonernes kor, Himalaya, ...
Tidsdimensionen er en anden, også i musikken.
Optagelsen er med Gahrn Ensemblet
 


2. sats af Sàlasvàggi.
Slagtøj solo
Sàlasvàggi fra 2006 er for slagtøj solo og knytter sig til et fjeld i Nordnorge med samiske undertoner.  2. sats er ganske vild og rytmisk, her spillet af Christian Martinez.
 


Glitter and sparkle II
Musik over et bølgeslag
Glitter and Sparkle I-II fra 2012 er skabt over lydoptagelsen af et enkelt bølgeslag.
Det er en ”orkesterkomposition” (samplede instrumenter). Første sats er voldsom og varieret med et tydeligt højdepunkt. Anden sats bruger kun en lille del af bølgelyden og er meget lyrisk, næsten romantisk. I kompositionsprocessen var det kunsten at finde en balance mellem det mekaniske og det bevidst udformede – samtidig med at bølgens egen stemme ikke måtte overdøves. ...
 

 

De hemmelige steder.

Lyd og billeder
Se De hemmelige steder, video med himmelbilleder og symfonisk musik fra 2013.(NB: tillad kørsel af scripts i browseren!)